Montering av starkare gasfjädrar till VW California bakluckan

Montering av starkare gasfjädrar till VW California bakluckan

Original gasfjädrarna för bakluckan ska öppnas i ett "komfort-läge" för korta personer eller så det är lättare att få ut stolarna. Sedan kan den tryckas upp manuellt till högsta position.

Förutom stolarna har vi tidigare haft ett Calicap Topless med i bakluckan. Där går gränsen för hur mycket gasfjädrarna klarar av. På vintern var det lite sämre, och nu har vi köpt två stolar till som ska in där - Frontrunner Expander Chairs - nu blir luckan självstängande från öppnat läge - eller som mitt kära K4 befäl Kapten H. brukade säga (på full götebosska): "Det där var direkt obra".  

Vad gör man? Man kollar Caliboard.de och hittar svar direkt - ett företag med namnet Busschmiede har exakt passande gasfjädrar i flera styrkor.

De flesta verkar köra med 1400N, vilket vi beställde.

Bytet tar ca. 3 minuter per sida efter det man har stöttat upp luckan med något tillförlitligt  - jag valde en teleskåpstege och en flytväst över som lackskydd.

Sedan glädjer man sig över en lucka som funkar riktigt bra. Två saker: Är luckan utan last (när alla stolar är ur), då blir det lite mera fart på öppningsprocessen så håll i luckan, och låt kanske inte ett barn på 25kg öppna luckan själv - annars kanske det får sig en tråkig smäll eller ifall den håller i luckan så bär det uppåt :-)

Det andra är att man inte ska gå cray-cray med att upprusta gasfjädrarna för maximal-belasta bakluckan - tänker ni ha reservhjul och packboxar eller tre elcyklar bakpå så finns det en lösning från Terranger med förstärkta infästningar av en anledning!

Lycka till - detta byte är svårighet 1 av 5 - men ta hjälp ifall du är osäker så klart - en oberoende verkstad kan nog byta detta på 10 minuter åt dig lika väl.